svētdiena, 2015. gada 25. oktobris

Taizeme 2006. 7. diena

Šodien devos divu dienu ekskursijā uz Taizemes rietumos esošo Eravanas Nacionālo parku. Starp visiem piedāvātajiem papildus ceļojumiem mani interesēja tikai iespēja nokļūt īstos džungļos. Vismaz mazu solīti. Tikai tāds mazs solītis beigās arī sanāca, bet ar visu to - kopumā iespaidi bija lieliski.

Kokospalmas
Brauciens bija tāls. Caur visai Bangkokai ar tās pelēkajām mājām. Lielais mitrums ir acīmredzams. Mikriņi, ar kuriem mūs veda bija ar kondicionieri tāpēc jutāmies pietiekami komfortabli. Ik pa brīdim apstājāmies - pie kokospalmu plantācijas, tad ananāsiem, tad banāniem.

Šodien no vietējās faunas tikai Taizemes brūnaļas
Pie tik saspringtas programmas nekur īsti ilgāk uzkavēties nevarēja. Noteikti jau, ka tādā banānu plantācijā daudz ko interesantu varētu atrast, ja vien nebūtu tāda steiga. Vienā pieturā nobildēju govju bariņu, ķeksītim, ka vismaz kaut kas:)

Klusā daba ar smuku tajieti
Kur tad bez slavenā plostu tirgus apmeklējuma. Sēdēju laivā pašā aizmugurē, tieši pirms laivinieka. Pie viena kanālu krustojuma viņš man uzsit uz pleca un rāda - uz betona malas guļ viens liels Āzijas ūdens varāns. Eh, laiva pārāk ātra un kamēr pamožas fotoaparāts, varāns jau tālu aiz muguras.
Tirgošanās process iepatikās - feinas sajūtas:) Nokaulēju vienu banānu ķekaru par pāris centiem...

3 mangrovju zalkši Boiga dendrophila un viens tajietis
Apmeklējām arī čūsku šovu. Tādas lietas gan mani īpaši nepiesaista, bet nu ārpusē nekā nebija ko darīt tāpēc nācās vien iet visiem līdz. Gaitenī mazos, pelēcīgos krātiņos bija izstādīti vairāku sugu rāpuļi. Šovā tajieši ņēmās ar pitoniem, kobrām (arī karalisko), sniedza īsu ieskatu mangusta kobras cīņu aizkulisēs. Atmiņā vislabāk palika šis tajietis, kurš demonstrēja kaķa veiklību un augstākās raudzes akrobātiku programmas deserta daļā. Tajieša skatuves partneri bija trīs dusmīgi mangrovju zalkši. Tie arī dabā satikti demonstrē agresivitāti, ir diezgan gari 2-2,5 m un arī samērā indīgi. Indes zobi gan tiem neatrodas priekšpusē, bet gan mutes dziļumā un kalpo upura sagremošanas atvieglošanai.

Skats no slavenā tilta uz Kvajas upi un restorānu
Tāpat apstājāmies uzēst sātīgas pusdienas pie slavenā Kvajas upes tilta. Otrā Pasaules kara laikā Japāna būvēja dzelzceļa līniju caur okupētajām teritorijām no Bangkokas uz Birmu. Būvniecības laikā bojā gāja vairāk nekā 100 tūkstoši tajiešu un karagūstekņu.
Tilta apkārtnē ir atrasts pasaulē mazākais, kamenes lieluma, sikspārnis.


Viens no Eravanas Nacionālā parka ūdenskritumiem.
 Jau vakarā ieradāmies Eravanas Nacionālajā parkā kur mūs iekārtoja vienkāršos bungalo uz Kvajas upes.

Skaists Kvajas upes līkums ar ūdenskritumu, džunģļiem un smilšu sēri.
Vēl tik izbrauciens pa upi līdz ūdenskritumam un tad jau tumsa bija klāt. Vakariņās pasniedza turpat izmakšķerētas zivis, tām sekoja neliela iedzeršana un uz auss.

Bungalo tieši uz ūdens

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru