ceturtdiena, 2015. gada 22. oktobris

Taizeme 2006. 6.diena

Skats uz Pataiju no parka puses. Priekšplānā kuģīšu piestātne. No šejienes var nokļūt uz Ko Lan pludmalēm.
 Šo dienu biju nolēmis veltīt pamatīgai Pataijas parka izpētei. Bija forši. Kā parasti - jo lēnāk ej, jo vairāk redzi. Pavadīju tur visu dienu, un šoreiz būs vairāk bilžu un pavisam maz teksta.

Cethosia cyane
Cethosia cyane


Appias libythea

Acraea violae

Pataijas parks no ārpuses

un iekšpuses
 Faktiski parks ir dabiski izaudzis mežs ar retiem apstādījumiem pa malām un pie centrālām pulcēšanās vietām. Un nav jau arī īpaši ko cilvēkam tur pielikt - tāpat viss zied un zaļo.

džungļi pilsētas centrā


Sīka, krāšņa, nezināma spāre

Rīkstastes skorpions nemaz nav skorpions
 Rīkstastes skorpionus (diezgan brīvdomīgi pārtulkoju no angļu - whip scorpion) vairākas reizes atradu zem akmeņiem. Lieli, ļoti kustīgi un draudīgi pēc izskata. Patiesībā gan tie ir pilnībā nekaitīgi un pārtiek no prusakiem un circeņiem.
Zem viena akmens bija arī īsts skorpions, bet tas ātri nozuda alā.

Zirneklis Argiope versicolor
 Iepazinos tuvāk ar Taizemes zirnekļiem. Krāšņais Agriopes ģints pārstāvis ir tuvs pavisam nesen Latvijā ieklīdušā lapseņzirnekļa radinieks. Uz bildes mātīte, un tēviņš - nu tas sīkais...:)

Zirneklis Nephila pilipes
 Savukārt Nephila pilipes ir īsts milzis - 3-5 cm, bet ja rēķina kopā ar kājām tad visi 20 cm. Kad ieraudzīju karājamies metru no sejas kājas mazliet saļodzījās. Ir indīgs un var sāpīgi iekost, bet pēc pāris stundām pāries. Protams, atkal ar piebildi - JA nav kāda alerģija vai vēl kas, bet no otras puses - arī bites dzēliens var izraisīt smagas sekas, JA...

Viena no daudzajām Taizemes vāverēm

Izskatās pēc mango

Smuka agāma košumkrūmā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru