svētdiena, 2015. gada 27. decembris

Taizeme 2006. 10.diena

Neptis hylas Common Sailor
Todien vēlreiz devos uz Si Rachu un no turienes uz Ko Si Chang salu. Kopš tiem laikiem tāds sajukums atmiņās - kas kur kurā dienā notika. Tādēļ atlikušās trīs dienas vairāk tādas bilžu galerijas ar pāris komentāriem.

savanna
Salas centrālo daļu klāj zālājs. gadījās arī krūmāji, kuros zem kuriem mēdzu paslēpties no saules. Tur dažkārt uzklupa pa kādam glīti krāsotam odam.

Liels, izkaltis tūkstoškājis. Absolūti nekaitīgs arī dzīves laikā 

Un tad starp džungļiem iznira sens templis,...

...kas tuvāk apskatot vairāk atgādināja nepabeigtu jaunbūvi

Zem tā dēļa atradu pārdesmit nelielus tūkstoškājus
Šī ēka pamestā ēka šķiet kādreiz bijusi karaļa vasaras rezidence, kaut gan šobrīd pēc tādas nu galīgi vairs neizskatās. Dzīvās radības gan apkārtnē netrūka. Būtu izstaigājis to vairāk, ja vienā stūrī nesadzirdētu cilvēku sarunas.

Toki gekons Gekko gecko
Vienā no istabām, pie pašiem griestiem bija iekārtojies toki gekons - viens no lielākajiem šīs dzimtas pārstāvjiem. Pavērtu muti tas skaļi čiepstēja mēģinot mani aizbiedēt. Pie vertikālās sienas šai lielajai ķirzakai palīdz noturēties liels skaits mikroskopisku āķīšu uz tās pirkstiem.

Kaut kāds sīkkustonis. Varbūt prusaks vai vaboles kāpurs

Ragains tauriņa kāturs

Vēl viena Taizemes vāvere
Visādās krāsu vāveres redzēju Taizemē, bet pie drupām pa krūmiem ložņāja balta. Albīna tā nebija, jo bildē var redzēt melnu aci, albīnajām tās ir sarkanas. Varbūt kādreiz karaļa priekam vāveres speciāli selekcionētas, un šī varētu būt šo vāveru pēctece? Kas zin...

Dzeltendibena bulbulis Pycnonotus goiavier Yellow-vented Bulbul

Skats uz Siāmas līci. Patiesībā krāsas ir ļoti spilgtas, migliņa dēļ patstāvīgi piesvīdušās fototehnikas (karstums x mitrums)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru